да видиш че съм пекана
това е много стара марината, поне от 20 години я знам, в един съд слагаш пилешкото, каквото и да е, сипваш олио, около 70 грама, сипваш прясно мляко да покрие месото, черен пипер и горчица, разбъркваш и оставяш за една нощ в хладилника.
Още една ше ти кажа за пилешко, пак олио, горчица, мед, малко пресен босилек, бяло вино и черен пипер, да поседи поне 2 часа.
Айде и още една - оцет, олио, соев сос, черен пипер, стар лук на едро, и пак около два часа, това е повече за свинско месо.
Тези маринати ползвам аз, казвайте вие какви правите?
И като съм започнала ще напиша и една нова разядка - наситно нарязан магданоз, половин пресен домат, пак наситно нарязан, доматено пюре според количеството на разядката, черен пипер, една люта чушка или ако нямате сухо чили, печена червена чушка, пак според зависи от количеството, зехтин и оцет, разбърквате и може да мажете върху всичко, аз последния път я мазах върху принцеси с кайма и сирене ( вместо кашкавал) и беше супер вкусно.
И другата разядка, не помня дали съм я писала, печени чушки, червени, ситно нарязани, сирене, малко зехтин, пасирате и пак мажете върху всичко
|