Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:55 03.06.24 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Готварски рецепти Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Re: виши ти е дала някаква снобарска рецепта, [re: Kиpo]
Автор Chromosom ()
Публикувано13.01.12 00:58  



Докладвам по първи впечатления, тъй като още не съм го опитал.

Купих бяло брашно, понеже беше на половината тегло, четири пъти по-евтино и био, докато черното не беше нито едно от трите. Добавих и тиквени семки. Подхванах рецептата както сте ми обяснили – по-скоро по метода на Киро, понеже нямаше къде да го пресявам и т.н., но гледах по-подробно за детайли в блог-а. Мисля че водата беше повече отколкото трябва, но може и да се бъркам. Гледах едно видео в YouTube как се меси – жената смеси част от тестото с бухналата мая и водата и наръси другото брашно на масата, като после въргаляше вече омесената топка в допълнителното брашно. Аз просто излях всичко една купа, която едва не преливаше, и разбърках къде с ръце, къде с лъжица, след което чаках да бухне около час и половина, купата съответно преля, след това събрах от масата и набутах всичко в две форми за хляб, които съквартирантът ми обади къде бяха. Намазах леко със зехтин преди да сложа вътре. Всичко във фурната за 30 минути на 220 градуса. Отгоре се зачерви, а отвътре е мокро и някак тежко, но това предполагам няма да е проблем и хлябът ще е вкусен. След това двата комата в камерата, като част от единия в хладилника, за утре. Много приятно изглежда омазнената със зехтин коричка и мирише много вкусно. Самият хляб също нямам търпение да го опитам.

Направих го с 1 кг брашно, 1 супена лъжица зехтин + допълнително за намазване на тавата, 1 супена лъжица захар, сол не сложих (забравих, ама и за какво ми е?) и, доколкото си спомням, три и половина чаени чаши вода. Не знам точно колко излезе като тегло. Ще ми се да го премеря, но няма кантар под ръка. Колко хляб излиза от един килограм брашно по принцип?

Сега, имате ли наблюдения къде са ми грешките? Може би ако бях сложил по-малко вода щеше да бухне повече и да стане по-въздушен, но това не знам дали щеше да го направи по-вкусен. Може би трябваше и да го надупча както беше казало момичето в блог-а, за да се изпече повече отвътре.

Редактирано от Chromosom на 13.01.12 01:05.



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Печене на хляб Chromosom   11.01.12 14:25
. * Re: Печене на хляб Фиши   11.01.12 22:44
. * виши ти е дала някаква снобарска рецепта, Kиpo   12.01.12 09:01
. * Re: виши ти е дала някаква снобарска рецепта, Chromosom   13.01.12 00:58
. * Re: виши ти е дала някаква снобарска рецепта, hannibal   13.01.12 07:51
. * Re: Chromosom   15.01.12 02:37
. * Re: виши ти е дала някаква снобарска рецепта, esti   13.01.12 08:13
. * и аз съм минал оттук Kиpo   13.01.12 10:09
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.