|
Тема |
Свинско печено [re: Kиpo] |
|
Автор |
Гинec (G.G.Q.) |
|
Публикувано | 18.12.11 20:06 |
|
|
Необходими продукти за 3 порции:
500-600 г свинско месо от бута
Тънки резени сланина
Черен пипер на зърна
1/4 ч.ч. олио или зехтин
1 голяма глава лук, нарязан на ситно
1 морков, нарязан на дребни кубчета
1 с.л. листа от целина, нарязани на ситно /по-добре кубчета от глава/
1/4 ч.ч. бяло сухо вино
1/2 ч.ч. гореща вода
1 с.л. доматено пюре
Начин на приготвяне:
Месото се шпикова със сланина и черен пипер.
Овързва се с памучен конец да добие форма.
Поставя се в тава с мазнината, така че да има по-малко място около него.
Пече се 40 мин при 180°С до зачервяване.
Посолява се.
Лукът, морковът и целината се прибавят към месото.
Задушават се до омекване.
Налива се виното и водата.
Пече се още 30 минути като периодично се обръща от всяка страна.
Месото се изважда от тавата, маха се конеца и се реже на филии.
Сосът се сипва в тенджерка.
Доматеното пюре се размива в него.
Къкри около 2-3 минути до леко сгъстяване.
Подходяща гарнитура:
Задушени моркови с маслини
Варени картофи с пресен магданоз и копър.
Пюре от картофи с чер пипер.
Грах с масло и копър.
Редактирано от Гинec на 18.12.11 21:48.
|
| |
|
|
|