Тази вечер ще имам гости и малко по- късно смятам да им спретна една паейя (или също известна като паеля), за която съм си напазарувала всичко необходимо: скаридки, миди (консервирани), рибно филе, пилешко, ориз, червени чушки, малко грах, царевичка и т.н., и т.н. Смятам да приготвя и класическа сочна салата от розови домати с вече изпечени чушки, изпечения патладжан и намачкан, за да си пусне сока, лук на колелца (салатата става най- вкусна, както е известно, когато патладжанът и чушките са почти току- що изпечени, но ще ми бъде трудно да си разпределя времето така, че да направя всичко в последния момент). Освен това ще сложа и малко сирена, както и задушени в масло и поръсени с доста копър и малко черен пипер гъбки...А десертът е от сутринта в хладилника, пък да видим. Използвах идеята на Камен Во от "Черешката на тортата". Не успях да гледам нито цялото предаване, нито пък да проследя концентрирано приготвянето на десерта му, но използвах идеята от това, което запомних: сиропирах бишкоти със сок от ананас (от консерва), наредих ги в тавичка и ги покрих с разбито със заквасена сметана и малко пудра захар маскарпоне. Отгоре наредих парченца от самия ананас. Туй то. Мисля си, че може и да импровизирам и да сложа и по топка сладолед отгоре, тъй като ми се намира такъв в камерата.
Редактирано от PipilotaV. на 31.07.11 13:40.
|