|
|
| Тема |
Re: Ориза да ви питам как го приготвяте [re: PipilotaV.] |
|
| Автор |
martyr (m3lk0r) |
|
| Публикувано | 24.06.11 19:33 |
|
|
|
Ползвам "Крина" за суши, но се прави и с обикновен НЕполиран ориз. Трябва да се свари "твърдо" с вода 1:1 на бавен огън и захлупен съд, като преди това се измива в сито (или каквото имаш под ръка) и се кисне за 20 минути във студена вода. Слага се 1 супена лъжица оризов оцет (ако не ти се дават пари става и с ябълков) на 1 купа готов ориз (150 грама суров).
Най-често правя нигири суши, защото е по-пестеливо от към Нори (зеленото ядливо водорасло). Изчиствам и нарязвам един котлет или филе сьомга на ивици 1х3см с дебелина, колкото ми е вкусно. Нарязвам ивици Нори по 10-12 см, мацвам малко готово Уасаби в единият край на ивицата Нори.
Стискам "нигири"-то в шепа, слагам го напречно върху ивицата Нори, слагам отгоре Сашимито (което не е никакво сашими, но в НЕокеанска България - няма по-добро) и залепвам двата края на Нори-то.
Разбърквам уасаби в соев сос в съотношение 2:1 в полза на соевият сос в малката купичка на едни скъпи правоъгълни чинии от Tescoma и поднасям.
Ще се сетя да снимам някой път, преди да го излапаме с гаджето.
Не, не ме интересува, че знаеш!
| |
| |
|
|
|