|
Тема |
Re: Ориза да ви питам как го приготвяте [re: Гинec] |
|
Автор |
diana_b (непознат
) |
|
Публикувано | 24.06.11 13:47 |
|
|
В зависимост от нуждите го мия или не. Когато искам да е сипкав - го измивам с накисване в студена вода, няколко пъти я сменям. Това, мисля и аз, се прави точно за да се отмие нишестето, което е останало по зрънцата ориз при полирането и което при наличието на висока температура и вода, набъбва и образува леплива каша. Обратно - когато правя ризото, не го мия, защото точно то , /и специалния сорт ориз, разбира се/ дава кремообразната консистенция на ризотото. Не бих се сетила да го мия обаче с цел "хигиена" на ориза, а камъчета в него не съм виждала от години.
|
| |
|
|
|