|
Тема |
Ориза да ви питам как го приготвяте |
|
Автор |
Milley () |
|
Публикувано | 24.06.11 12:23 |
|
|
Снощи готвих пиле с ориз. Когато подготвях ориза, ми дойде на гости една съседка - аз тъкмо бях премерила ориза и го изсипах на масата да го чистя /винаги го преглеждам най-вече за камъчета/, та после го изсипах в един гевгир и започнах да го мия. Винаги го мия и то по-продължително време. Та я хвърлих в смут. Вика ми " Що го миеш, оризът се готви неизмити или пък кат толкоз искаш да го миеш, изплакни го много леко". Нейната логика, а и "така казвали хората", оризът не се миел, защото ставало нещо с нишестето му и после се слепвал като го готвиш.
Моля да кажете как е правилно - да се мие ли или да не се мие?
За да те уважават, трябва да си нагаждач, ако ли не - и сам войнът е войн.
|
| |
|
|
|