|
Тема |
Re: Инжектират, гадовете!... [re: Sapiens] |
|
Автор |
AGLER () |
|
Публикувано | 08.02.11 15:23 |
|
|
Това се прави с инжектиране или с тумблирпане.
Ето една реклама за солев разтвор за тумблиране.
Дава прпедстава зая какво става дума.
Ригодели
Комбиниран микс за приготвяне на солови разтвори за обработка на птиче месо, който осигурява по-високи рандемани след термична обработка, подобряване на вкуса и стабилизиране естествения цвят на месото.
Приложение:
Мускулите на бутчетата и гърдичките на цели пилета, половинки пилета или разфасовки от гърди или бутчета се обработват със солов разтвор, съдържащ РИГОДЕЛИ, което осигурява по-високи рандемани след термичната обработка, подобряване на вкуса и стабилизиране на естествения цвят на месото.
Рецептура за солов разтвор за 100 кг месо:
• Вода/ лед 20-25 kg
• Микс “Ригодели ” 1,0-1,5 kg
• Готварска сол 1,5 kg
Приготвяне на соловия разтвор:
В ледено студената вода чрез добро разбъркване се разтваря първо "РИГОДЕЛИ", след което се добавя солта и се разбърква интензивно до пълното й разтваряне. Соловият разтвор да се приготвя малко преди началото на инжектирането. Остатък от неизползван солов разтвор се съхранява в хладилник не повече от 12 часа след приготвянето му.
Инжектиране на соловия разтвор:
Соловият разтвор се инжектира в мускулите на бутчетата и гърдичките с помощта на ръчен шприц, като иглата се вкарва на възможно повече места и процедурата се повтаря още веднаж след кратък престой. Може да се използва и автоматичен многоиглен шприц. Количеството на инжектирания солов разтвор не трябва да е повече от 20% спрямо теглого на месото без кости.
Осоляване чрез тумблиране:
При разфасовки от птиче месо, без кожа, се препоръчва осоляване чрез тумблиране. Соловият разтвор се добавя към месото в тумблера (1 част разтвор на 5 части месо). Тумблира се на студено и ниски обороти (6 - 8 об./мин.). Продължителността на обработката зависи от вида на месната суровина и особеностите на тумблера. Препоръчителната обработка включва: 15 min тумблиране + 15 min почивка + 15 min тумблиране. След тумблиране месото престоява 10-14 часа на студено.
ВНИМАНИЕ! Максимален резултат се постига, когато инжектирането и тумблирането се провеждат при ниски температури между 0°С И +4°С. Използвайте само добре охладени суровини и ледено студен солов разтвор. Тумблерът трябва да работи в помещение с охлаждане.
|
| |
Инжектират, гадовете!...
|
_maycal
| 08.02.11 12:20 |
Re: Инжектират, гадовете!...
| Sapiens
| 08.02.11 14:19 |
Re: Инжектират, гадовете!...
| Cин Mapмoт
| 08.02.11 15:07 |
Re: Инжектират, гадовете!...
| AGLER
| 08.02.11 15:23 |
Re: Инжектират, гадовете!...
| Бeзkoмпpoмиcнa®
| 08.02.11 18:10 |
Re: Инжектират, гадовете!...
| Sapiens
| 08.02.11 18:20 |
Re: Инжектират, гадовете!...
| Бeзkoмпpoмиcнa®
| 08.02.11 18:36 |
Re: Инжектират, гадовете!...
| Sapiens
| 08.02.11 18:57 |
Re: Инжектират, гадовете!...
| Бeзkoмпpoмиcнa®
| 08.02.11 21:26 |
Хехехе
| MитpeШoпa
| 08.02.11 22:50 |
Re: Хехехе
| AGLER
| 09.02.11 15:28 |
Re: Хехехе
| Бeзkoмпpoмиcнa®
| 09.02.11 17:51 |
Re: Хехехе
| Бeзkoмпpoмиcнa®
| 09.02.11 17:48 |
Re: Хехехе
| Sapiens
| 09.02.11 18:36 |
Re: Инжектират, гадовете!...
| Sapiens
| 08.02.11 23:57 |
Re: Инжектират, гадовете!...
| Бeзkoмпpoмиcнa®
| 09.02.11 18:12 |
Re: Инжектират, гадовете!...
| AGLER
| 08.02.11 19:53 |
Re: Инжектират, гадовете!...
| Бeзkoмпpoмиcнa®
| 08.02.11 21:52 |
Re: Инжектират, гадовете!...
| Sapiens
| 08.02.11 18:27 |
Точно така е!
| MитpeШoпa
| 08.02.11 22:32 |
Re: Точно така е!
| Cин Mapмoт
| 09.02.11 13:27 |
Re: Инжектират, гадовете!...
| MoPcKu
| 08.02.11 23:50 |
Re: Инжектират, гадовете!...
| Linchpin
| 09.02.11 00:51 |
Re: Инжектират, гадовете!...
| ket1234
| 09.02.11 00:59 |
Значи, най-сигурни откъм
| _maycal
| 23.02.11 23:05 |
Re: Значи, най-сигурни откъм
| Sapiens
| 23.02.11 23:13 |
Re: Значи, най-сигурни откъм
| _maycal
| 23.02.11 23:48 |
Re: Значи, най-сигурни откъм
| ket1234
| 23.02.11 23:53 |
Re: Значи, най-сигурни откъм
| _maycal
| 24.02.11 00:43 |
Re: Значи, най-сигурни откъм
| Sapiens
| 24.02.11 01:51 |
Re: Значи, най-сигурни откъм
| ket1234
| 23.02.11 23:15 |
Re: Значи, най-сигурни откъм
| Sapiens
| 23.02.11 23:35 |
Re: Значи, най-сигурни откъм
| ket1234
| 23.02.11 23:46 |
|
|
|
|