|
Тема |
Re: Вегетариански гювечета [re: ket1234] |
|
Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
|
Публикувано | 22.01.11 21:59 |
|
|
Наистина браво! Ето, Кет, да видиш, когато не се спазват буква по буква и догматично рецептите, какво се получава...
Технологията е на "имам баялдъ", но изпълнението - абсолютно универсално!
Все пак, Морски, аз бих спазил тази част от технологията на "имам баялдъто", свързана с предварителното изпаряване на много слаб огън в присъствието на мазнина, т.н. "конфи" на част от зеленчуците, и то много сочната част, за да не ври под капак цял час, докато се изпари течността, помисли за такъв вариант, макар че ще стане значително по- дълго, но пък ще стане и значително по-вкусно. Със сигурност...
Но това пък унищожава сладката идея да сложиш всичко в гювечето, да го бутнеш във фурната и да го забравиш за 30-40 мин.
Аз бих го направил, защото ми доставя удоволствие да си играя с технологиите и да постигам максимален вкус, но едва ли друг ще затрие маса време за тази цел...
|
| |
|
|
|