|
Тема |
Re: Вегетариански гювечета [re: Capa _] |
|
Автор |
ECLlPSE (Nutella Mentor) |
|
Публикувано | 19.01.11 10:48 |
|
|
Аз понякога правя "вегетариански" гюведжета така:
Намазвам дъното на гюведжето с малко зехтин, слагам нарязан на шайби домат, върху него - една голяма буца солено краве сирене (ползвам на Маджаров), върху сиренето слагам 3-4 топки замразен спанак на Вonduelle (става и друг замразен, а сигурно и пресен, но не съм ползвала друг...а този ми харесва, че е на топчици ). Понякога наръсвам със съвсем малко минат през преса чесън.
Слагам да се запече на силна фурна, като щом преценя, че е почти готово сиренцето, счупвам едно яйце от горе или го поръсвам с настърган кашкавал.
Става много вкусно, наистина :) И елементарно...
Също така, мъжът ми прави сладки гюведжета...с много сирене, мед, орехи, банан и чесън. Звучи странно и наистина трябва да имаш афинитет към странните комбинации, но всъщност бананът и целите обелени скилидки чесън се карамелизират в меда в процеса на запичане и резултатът е...ммм...много вкусен!Чесънът губи от остротата на вкуса си и става...мек и сладък. Върви перфектно с филийки препечен пълнозърнест хляб!
Free your mind and the rest will follow.
|
| |
|
|
|