|
Тема |
Re: филета от шаран - как да ги наредя? [re: DeciDida] |
|
Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
|
Публикувано | 07.12.10 22:15 |
|
|
Да ме прощава Гинчето, но мнението й е абсолютно невярно и само показва, че кучето от гледане никога няма да стане касапин...
Рибата, (все пак особено важно е каква е) се пече с кожата задължително нагоре, за да предпази нежното месо от прегаряне. Още повече, че когата на рибата съдържа много желатиноподобни съставки и жестоко залепва при печенето за дъното или за скарата.
В твоя случай, след като ще покриваш филетата с плънка и без това, най-добре одери съществуващата кожа, поръси с леко осолена галета външната (одраната) страна, поставия към намазаното с малко мазнина дъно на тавичката, покрий горната (всъщност вътрешна) страна на рибата с каквато си искаш плънка и печи на спокойствие.
Лимон винаги можеш да сложиш или отгоре или отдолу, т.е., където ти се иска, но задължително с изрязана кора и бяла част, защото много горчи, особено когато се пече.
На мене винаги ми се дават съвети, защото зная за какво говоря...
Съжалявам, че давам съвета след Никулден, защото не бях в България, но съм сигурен, че едн правилен съвет никога не е късно да бъде даден...
|
| |
|
|
|