|
Тема |
Re: Медени курабии за елха [re: Фиши] |
|
Автор |
mirror_ (mirror image) |
|
Публикувано | 02.12.10 22:40 |
|
|
Джинджифилови бисквити
----------------------------------
100 гр. масло
100 гр. захар
1 ванилия
щипка сол
2 ч.л. смлян джинджифил
1 яйце
50 гр. нишесте
1 ч.л. бакпулвер
брашно
Омесвас, разточваш и изрязваш фигурки пожелание. Аз винаги пека на 180 градуса, до порозовяване на ръбчетата. Тестото, за по-лесно разточване, слагам в хладилник.
Меденки
------------
2 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
1 ч.ч. мед /топен/
2 ч.л. сода бикарбонат
2 ч.л. канела
брашно
Омесваш, разточваш и изрязваш фигути. Правя ги по-тънки, за да са ми хрупкави. Единствено звездите на клечка, които виждаш на снимката, са по-дебели.
Бухалчетата - от
-----------------
Лесен щолен
-----------------
70 гр. захар
70 гр. масло
1 яйце
100-150 гр. извара или друго меко сирене
2 ч.л. сода
ванилия
50 гр. стафиди
50 гр. коняк /аз ползвах уиски/
50 гр. бадеми
малко настъргана кора от портокал
250 гр. брашно /може да поеме и повече/
Стафидите се накисват в коняка. Можеш да сложиш и други сушени плодове, ако имаш. Омесва се тестото и се добавят и плодовете с коняка. Меси се до меко, почти лепкаво тесто. Прави се кръг от него и кръга се прегъва на две. Пече се в предварително загрята фурна на 180 гр. Не съм засичала времето След като се извади се намазва с масло и се поръсва с пудра захар.
|
| |
|
|
|