|
Тема |
Медени курабии за елха |
|
Автор |
Embrace (непознат
) |
|
Публикувано | 02.12.10 11:53 |
|
|
250 г пудра захар
3 яйца
120 г мед
400-500g брашно(колкото поеме)
1 ч.л канела на прах
1/2 ч. л джинджифил на прах
1/2 ч. л индийско орехче на прах
щипка карамфил
1 белтък за намазване
Глазура:
140г пудра захар
1белтък
няколко капки лимон
Приготовление:
Разбиват се яйцата със захарта, прибавят се меда, подправките и постепенно брашното да омесването на меко и гладко тесто. Разточва се на посипана с брашно дъска около 4 милиметра тънка кора и се изрязват различни формички. нареждат се в намаслена тава и се пекат около 10-15 минути на 160-170°C Още топли се намазват с разбитият белтък.
Глазура:
Пресятата захар се смесва с белтъка и лимоновият сок и се разбива на гладка маса. Слага се във фунийка и се украсяват вече изтиналите сладки!
Тези медени сладки се правят около месец преди Коледа и се оставят да отлежат - така са най-вкусни
|
| |
|
|
|