|
Тема |
Re: Римска кухня [re: Aulus Vitellius Cels] |
|
Автор |
Capa _ () |
|
Публикувано | 27.11.10 19:37 |
|
|
Гледах римски рецепти за сладкиши и с изненада открих, че в тях слагат от този рибен сос, черен пипер, кимион и още подправки за солени ястия по принцип.
Странен вкус са имали.
PATINA DE PIRIS /сладкиш с круши/
Продукти:
1 кг круши
2 с.л. мед
200 мл Passum (вино със стафиди)
2 щипки счукан или смлян кимион
Liquamen (или тайландски рибен сос)
Зехтин
4 яйца
Черен пипер от мелничката
Начин на приготвяне:
Обелваме крушите, изчистваме ги от семките, нарязваме ги на четири и ги варим с пасум, мед, кимион, малко зехтин и ликвамен до пълно омекване.
Пюрираме ги добре с пасатор и ги оставяме да изстинат.
Разбиваме яйцата много съзнателно с миксера и ги разбъркваме с крушовото кремче.
Изсипваме всичко в една добре намазана с масло форма за печене и ги печем похлупени при около 150 C° във фурната. (Сместа трябва просто бавно да съхне)
Побоцваме го от време на време с клечка за да не ни е скучно и като видим, че вече нищо не лепне по нея го изваждаме и поръсваме с черен пипер защото така е казал Apicius.
ойРедактирано от Capa _ на 27.11.10 19:58.
|
| |
|
|
|