Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:14 15.06.24 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Готварски рецепти Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Re: Римска кухня [re: Aulus Vitellius Cels]
Автор Capa _ ()
Публикувано27.11.10 19:37  



Гледах римски рецепти за сладкиши и с изненада открих, че в тях слагат от този рибен сос, черен пипер, кимион и още подправки за солени ястия по принцип.
Странен вкус са имали.
PATINA DE PIRIS /сладкиш с круши/
Продукти:


1 кг круши
2 с.л. мед
200 мл Passum (вино със стафиди)
2 щипки счукан или смлян кимион
Liquamen (или тайландски рибен сос)
Зехтин
4 яйца
Черен пипер от мелничката




Начин на приготвяне:


Обелваме крушите, изчистваме ги от семките, нарязваме ги на четири и ги варим с пасум, мед, кимион, малко зехтин и ликвамен до пълно омекване.

Пюрираме ги добре с пасатор и ги оставяме да изстинат.

Разбиваме яйцата много съзнателно с миксера и ги разбъркваме с крушовото кремче.

Изсипваме всичко в една добре намазана с масло форма за печене и ги печем похлупени при около 150 C° във фурната. (Сместа трябва просто бавно да съхне)

Побоцваме го от време на време с клечка за да не ни е скучно и като видим, че вече нищо не лепне по нея го изваждаме и поръсваме с черен пипер защото така е казал Apicius.

ой

Редактирано от Capa _ на 27.11.10 19:58.



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Римска кухня Aulus Vitellius Celsus   27.11.10 01:54
. * Re: Римска кухня Kaлoмaин   27.11.10 19:26
. * Re: Римска кухня Capa _   27.11.10 19:37
. * Re: Римска кухня avg   27.11.10 20:27
. * Re: Римска кухня bobiO8   27.11.10 21:14
. * Re: Римска кухня Aulus Vitellius Celsus   27.11.10 23:40
. * Много интересно Гинec   27.11.10 21:49
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.