|
Тема |
Re: Задушени свински пържоли с кисело зеле [re: !Roxana!] |
|
Автор |
aut () |
|
Публикувано | 25.11.10 00:08 |
|
|
Хи-хи-хи, аз не приличам на майка ми, която изобщо не обича да готви, а с тебе сме горе долу на една възрастМайтапя се
Учила съм се от баба ми - страхотна кулинарка и от свекърва ми - също. Най-големият ми комплимент беше, че мъжът ми си призна, че на времето е имал притестения като се ожени кой ще го храни като майка му, обаче жена му "надминала очакванията"Тук се надувам и хваля
Сериозно сега - по отношение на готвенето - аз обичам да ям, както съм писала и да яммм многоВ същото време смятам, че храненето е въпрос на култура - абсолютно всяка класическа рецепта може да се "префасонира" в здравословна и пак да е вкусна. Още повече, че продукти тук се намират - живея в София. всичко си има, верно че някои неща са скъпи, по пак е въпрос на обикаляне и знаене на определени магазини. Оттам нататък следва готвенето естествено - мерак, импровизация, влагане на любов в рецептите
Има си и пинизи естествено, които се набавят с елементарно търсене в гугЕля. Имам предвид примерно, дълго търсих вариант за готвене със сурови белтъци, щото ме е шубе от салмонели и т.н. Оказа се, че има нещо, което се нарича "айсинг" - тоест белтъци на прах, които са преминали през топлинна обработка и се продават на прах, който се разрежда с вода. Правиш си панировка с белтък или украса на торта с уж суров белтък и си свиркаш
|
| |
|
|
|