Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:10 15.06.24 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Готварски рецепти Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Re: За пържене и за масла за пържене. [re: Гинec]
Автор aut ()
Публикувано24.11.10 23:30  



Забравих и още едно уточнение



Количеството гхи зависи от качеството на маслото - от 500 грама може и 400 да се получат, ако няма много вода. Критерият е тъмножълтият цвят накрая и миризмата на орехи - лекичка. Колко ще се редуцира обема - божа работа.

Понеже аз си купувам и масло от пазара - примерно по 2 килограма, прибирам от гхи и в хладилника, защото извън него трае около 2 седмици - то и не остава повече деАко се прибира в хладилника, най-добре е да се изсипе докато е течно, не топло, в някакъв съд, от който може после да се обърне като кекс. Имам предвид, че първият път го бях сложила в буркан, от който трудно се изстъргва с лъжица. Сега го изсипвам в правоъгълна пластмасова кутия и като стегне - обръщам в пергаментова хартия или фолио и се реже като обикновено масло. Казвам това, защото гхи като се втвърди е чупливо и ронливо, не е като мекото обикновено масло.

Освен това, като го държиш извън хладилника, възможно е да побелее и да не е съвсем течно, ми като пюре примерно. Пак зависи от качеството на маслото - понякога си седи като зехтин, понякога се сгъстява. Това хич не му се отразява на вкусовите качества, споко. Както и на здравословните



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* За пържене и за масла за пържене. !Roxana!   24.11.10 12:58
. * Re: За пържене и за масла за пържене. Mишo Шaмapa   24.11.10 13:40
. * Re: За пържене и за масла за пържене. !Roxana!   24.11.10 14:32
. * Re: За пържене и за масла за пържене. бaбa 3aйka   24.11.10 14:42
. * А аз mirror_   24.11.10 16:54
. * Re: А аз !Roxana!   24.11.10 17:10
. * Re: За пържене и за масла за пържене. Kaлoмaин   24.11.10 17:08
. * Re: За пържене и за масла за пържене. aut   24.11.10 22:19
. * Re: За пържене и за масла за пържене. !Roxana!   24.11.10 22:29
. * Re: За пържене и за масла за пържене. aut   24.11.10 22:50
. * Re: За пържене и за масла за пържене. Гинec   24.11.10 22:32
. * Re: За пържене и за масла за пържене. aut   24.11.10 22:57
. * Re: За пържене и за масла за пържене. Гинec   24.11.10 23:13
. * Re: За пържене и за масла за пържене. aut   24.11.10 23:30
. * Re: За пържене и за масла за пържене. Гинec   24.11.10 23:39
. * Re: За пържене и за масла за пържене. !Roxana!   24.11.10 23:47
. * Re: За пържене и за масла за пържене. sylt   06.12.10 13:00
. * Re: За пържене и за масла за пържене. aut   06.12.10 19:19
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.