| 
	
 | 
	
          
            
              
                | Тема | 
                   Вчера дедо ви сложи киселото зеле. | 
                 |  
| Автор | 
Kиpo  ( ) | 
 |  
| Публикувано | 23.11.10 11:46 | 
 
 |  
 
 |  
        | 
         
        
  
        
					
				
			 
				60тина кила, 60 литра петроханска изворна вода и нужното количество морска сол. Никакви допълнителни простотии, освен хрян при приключване на млечнокиселата ферментация, няма да слагам. Затиснато с решетка и екологичен петрохански камък от някакъв базалт, заменил преди 2-3 години силно обогатяващите киселия зелев сок мраморни парчета
 
 Преди десетина-15 години с голяма неохота започнах да си слагам сам зеле, след като починаха бабите и осъзнатата невъзможност да си купи човек ИСТИНСКО такова без консерванти от който и  да е магазин. А киселото зеле е стратегическа суровина за поне 5 основни групи ястия: сърми, свинско и патешко със зеле, кисело зеле с и без ориз на фурна, к.зелева салата и многокомпонентната употреба на самия зелев сок.
 Тук приемам всякакви идеи, не че ми липсват мои, но винаги са добре дошли.
 П.С: Сетих се за една от най-великите кулинарни перверзии: боб с кисело зеле: та якомбинация ми е по-противна дори от всякакви варени тестени боклуци, издигнати от италианци и снобароподобните им почитатели в култ.
  Днес Бог дава много чудеса и прави смешна науката, за да прибере СВОИТЕ при Себе си
        
        
  
          |  | 
 |    |   
 
 |  
 |   
 |