Едва ли ще намериш някъде такова нещо, а ако намериш пък, направо "ще ти отрежат главата" с цената, защото такива устройства се произвеждат за ресторанти, а цените за ресторанти са петорни на цените за обикновени потребители, виж за информация разликите в МЕТРО.
Действай сам.
Такива устройства съм виждал в Тайланд и Хонконг, там по улиците готвят точно с такива котлони, но те са по-специфични, зашото са съобразени с уоковете, на които готвят, а те са абсолютна полусфера, огънят е силен и отдолу, отгоре има само един кръгъл отвор, точно по диаметъра на уока, но така, че дъното на уока е със 7-8 см. потънало в отвора и се облизва от пламъка на газовата горелка.
За Европа се произвеждат уокове с плоски дъна, нещо, което е тотална перверзия и на практика отричане на идеята на уока.
С плоско дъно, всъщност, е обикновен, но по-дълбок тиган, нищо повече. Самата идея да се загрява равномерно и силно навсякъде по повърхността на уока и да се разбърква с едно движение по вътрешната сферична повърхност, да падат продуктите сами надолу и само бързо да се вдигат от готвещия нагоре, е ампутирана при тази "мъдра рационализация", напълно в соц.стил.
Ако не произвеждаха Тефал такива уокове, щях да кажа, че постсоц.инженерите си отмъщават на Япония и целия азиатски свят за това, че сме поне 200 години назад от тях...
Апропо, не се презастраховай, че "темата е кулинарна, въпреки всичко", вече веднъж казах, че нашият модератор (да се свети името му...) е много интелигентно момче и е коренна ментална противоположност на вашата, с извинение, модераторка...
Редактирано от Sapiens на 04.11.10 15:38.
|