|
Тема |
Re: Чимичури (Molho Chimichurri) [re: Sapiens] |
|
Автор |
expert /ne vinagi / (непознат
) |
|
Публикувано | 28.10.10 09:13 |
|
|
Със соса ще се справим, пиши сега за месото - само аржентинския стек от 50 лв./кг. или всякакво българско говеждо от кварталната месарница.
Иначе преди няколко години си записах долната рецепта, която ми се видя смислена, не съм се осмелил да пробвам.
joeless14/10/2006, 19:17
най добрия начин - от човек който си изкарва хляба с готвене:
1 - режеш на ДЕБЕЛИ парчета - около 2 пръста
2 - парчетата ги обработваш САМО със сол и пипер - прясно смлян от двете страни
2 - в супер сгорещен СУХ тиган мяташ бучка масло - колкото ти е палеца и след секунди - месото - така парче по парче, ако ти е голям тигана - може и две, но да има свободно място около тях!! т.е. - да не се отнеме бързо топлината на тигана все пак
3 - държиш ги колкото да се запечатат - не за хванат коричка чак, само да посивее месота отвсякъде, но да си е все така с кръвта отвътре
4 - мяташ месата в тавичка, заливаш със сосчето от тигана и 1/2 литър горещ телешки бульон и докато са си горещи още - ги мяташ във затопленета вече фурна на среден градус, да речем 180-200, докато се опекат колкото искаш - аз например си го обичам с кръвчицата и ми трябват 5-6 минутки за това...
5 - като са готови си ги заливаш със сос - какъвто си искаш, или пък още като ги редиш в тавата нарязваш няколко глави лук на полумесеци и ги печеш така - супер е...
|
| |
|
|
|