Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:20 23.10.25 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Готварски рецепти Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Re: Чимичури (Molho Chimichurri) [re: Sapiens]
Автор expert /ne vinagi / (непознат )
Публикувано28.10.10 09:13  



Със соса ще се справим, пиши сега за месото - само аржентинския стек от 50 лв./кг. или всякакво българско говеждо от кварталната месарница.
Иначе преди няколко години си записах долната рецепта, която ми се видя смислена, не съм се осмелил да пробвам.

joeless14/10/2006, 19:17
най добрия начин - от човек който си изкарва хляба с готвене:

1 - режеш на ДЕБЕЛИ парчета - около 2 пръста
2 - парчетата ги обработваш САМО със сол и пипер - прясно смлян от двете страни
2 - в супер сгорещен СУХ тиган мяташ бучка масло - колкото ти е палеца и след секунди - месото - така парче по парче, ако ти е голям тигана - може и две, но да има свободно място около тях!! т.е. - да не се отнеме бързо топлината на тигана все пак
3 - държиш ги колкото да се запечатат - не за хванат коричка чак, само да посивее месота отвсякъде, но да си е все така с кръвта отвътре
4 - мяташ месата в тавичка, заливаш със сосчето от тигана и 1/2 литър горещ телешки бульон и докато са си горещи още - ги мяташ във затопленета вече фурна на среден градус, да речем 180-200, докато се опекат колкото искаш - аз например си го обичам с кръвчицата и ми трябват 5-6 минутки за това...
5 - като са готови си ги заливаш със сос - какъвто си искаш, или пък още като ги редиш в тавата нарязваш няколко глави лук на полумесеци и ги печеш така - супер е...



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Чимичури (Molho Chimichurri) Sapiens   27.10.10 23:43
. * Re: Чимичури (Molho Chimichurri) expert /ne vinagi /   28.10.10 09:13
. * Re: Чимичури (Molho Chimichurri) Sapiens   28.10.10 20:46
. * Re: Чимичури (Molho Chimichurri) Sapiens   01.11.10 22:02
. * Re: Чимичури (Molho Chimichurri) XlNG   02.11.10 14:10
. * Re: Чимичури (Molho Chimichurri) Sapiens   02.11.10 14:25
. * Re: Чимичури (Molho Chimichurri) XlNG   02.11.10 14:57
. * Re: Чимичури (Molho Chimichurri) expert /ne vinagi /   02.11.10 20:28
. * Re: Чимичури (Molho Chimichurri) Sapiens   02.11.10 21:05
. * До тогаз,... PipilotaV.   03.11.10 19:11
. * Re: До тогаз,... Sapiens   03.11.10 20:05
. * Re: Чимичури (Molho Chimichurri) XlNG   28.10.10 10:51
. * Re: Asado- асадо? engel2   28.10.10 12:01
. * Re: Asado- асадо? XlNG   28.10.10 12:48
. * Re: Asado- асадо? engel2   28.10.10 13:11
. * Engel, XlNG   28.10.10 13:57
. * Re: Engel, engel2   28.10.10 17:19
. * Чия снимка и чий текст XlNG   28.10.10 18:14
. * Re: Asado- асадо? Sapiens   28.10.10 20:52
. * Re: Чимичури (Molho Chimichurri) Sapiens   28.10.10 20:49
. * Re: Чимичури (Molho Chimichurri) XlNG   28.10.10 21:39
. * Re: Чимичури (Molho Chimichurri) Sapiens   28.10.10 23:01
. * Re: Чимичури (Molho Chimichurri) Sapiens   29.10.10 23:37
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.