|
Тема |
Re: "Триетажно меню" [re: bobiO8] |
|
Автор |
Asen38 (ентусиаст) |
|
Публикувано | 20.10.10 03:02 |
|
|
Мерси боби08,
намерих я това трябва да е! Написана е на хубав български език / аз не мога така добре/ Понеже превода е сигурно елктротен/машинелен/, ще си позволя да го направя така както трябва да е!
1 бр Телешко месо Парче телешки гръб
10 Шайба /и/ Парма шунка
Песто:
1 връзка Босилек
100 гр. Пиния пресни
70 гр. Пармезан
3 броя Чесън
125 мл Зехтин
1 щипка Сол
Доматен сос:
1 бр Лук
500 грама Домати, пресни
1 пакет Сушени домати
500 мл Зеленчуков бульон
1 пакет Маслина
1 щипка Босилек
1 изстрел Масло / не е изстрел, а пръска/
Жулиен зеленчуци с тестени изделия (ако е необходимо):
1 пакет Талиатели
1 бр Тиквички
1 връзка Моркови
На първо място, подготовка на песто. Това кедрови ядки, босилек и отделят оскубани обелени скилидки чесън в кухненски робот и котлет, докато зелена паста. Пармезан нарязан на малки парчета, за да даде на паста и се разбърква постепенно с маслото до паста. След сезон на вкус със сол, може би.
Кедровите ядки, листата на босилека, скелитките чесън се смилат в робота на каша /паста/, прибавят се късчетата пармезан и зехтина и малко сол вкус и се разбърква още веднъж на паста
Загрейте фурната до /на/ 80 ° С. (конвекция не се препоръчва).
В телешко филе и сух път от продължителността шунка диагонално една до друга по протежение на борда. Сега, от едната страна на филе с песто веднъж богат и го поставете върху приготвената бекон. Горният слой и с песто и бекон пъти през филета. Страните и заключителни плътно с прежда.
С остър нож се прави отвор в телешкото месо по цялата дължина /шлаух/ който се напълва с пастата. Късът месо се поставя върху на подредените шункови шайби. Намазва се от всички страни с останалото песто и с останалите шункови ленти /шайби/ се загръща акоратно щайба до шайба на пакет и се привързва с кухненски шнур.
Пакетът, пуснати на фурна багажник и се пече във фурната на средно шелф подпомагане най-малко 3 часа. Преди сервиране, извадете прежда.
Пакетът се поставя в омазнена форма и се пече на средната шина около 3 часа. Преди сервиране шнура се маха.
Избягване на двойното на доматен сос за месо, домати, да ги избелвам, нарязани на кожата и намаляване на месото на малки парченца. Премахване на лук на кубчета и се запържва в олио, след което добавете доматен парчета и да се готви за 45 минути. Сварете зеленчуков бульон. Тогава сушени домати и се прибавят нарязаните маслини и се готви за кратко. доведе до по-печените.
Бланшираните и обелени домати се режат на малки парчетал Обелетия лук се режи на ситно и се запържнат в олиото, прибавят се и доматите и всичко къкри 45 мин. Прибавя се и зеленчукония бульон и се оставя да къкри. Сега се прибавят
сухите домати и маслините нарязани на кръгчета и за късо се сваряват и те. Този сос е основата под ястието.
За почистване на ивички зеленчуци с юфка първия тиквички и моркови и нарязани на тънки ивици. След това заедно с юфка с тънки ленти от тиквички и моркови в подсолена вода и варете - се появи заедно - Да служи като гарнитура.
След почистването на зеленчука, се нарязва на тесни жулиени /ивици/. Тогава заедно с "юфката" се сваряват в подсолена вода /Талиатели са за 4 минути готови , от мен/. Завъртяни заедно /усукани/ се гарнитурата за ястието
Аз съм луд че не спя - утре е тежък ден, но и форума ми е важен Иначе в превода са много нелогични и смешни неща
Така както е написаното с червено, така го направих и стана много вкусто
Редактирано от Asen38 на 20.10.10 03:09.
|
| |
|
|
|