|
Тема |
Re: "Триетажно меню" [re: Гинec] |
|
Автор |
Asen38 (ентусиаст) |
|
Публикувано | 19.10.10 21:42 |
|
|
Извинявайте че нямам много време но ето на бързо:
Pestobraten im Schinken-Mantel
auf getrockneten Tomaten und Gemuesejulienne
von 18.10.10
Produkte
• 1 Парче Телешко
• 10 филиики пармашунка
• За Pesto:
• 1 връзка Basilikum
• 100gr пресни пиниен frische Pinnienkerne
• 70gr Parmesan
• 3 St. чесън Knoblauchzehen
• 125 mlЗехтин Olivenol
• 1 щипка сол
Tomatensosse
• 1 лук
• 500 gr месески домати
• 1 пакетче сухи домати
• 500ml зеленчуков бельонGemuese Bruehe
• 1 Пакетче маслини Pьеckchen Oliven
• 1 върх на ножа босилек
• Msp Basilikum
• 1 пръски зехтинSchuss Oel
Tagliatelle mit
Зелевчукови жулиениGemuesejulienne
1 връзка моркове
• 1 тиквичка
Направата
Направи си пестото: В робота прибавяш пиниен и листата на Basilikumblätter и скелитките чесън и ги смели на каша.Прибавят се Parmesan на малки късчета, и малко зехтин и ги смилаш, евентуелно слагаш и малко сол на вкус.
Сгряваш фурната на печката на 80о (но без венилатор). Месото се измива и подсушава. С остър нож правиш отвор на дълго във филето и го напълваш с пестото и го оставяш на страни. Сега подреждаш филииките шунка една до друга. Намазваш месото с песто и го поставяш върху подредените филиики , намзваш и останалине 3 страни с песто, завиваш долните филиики на горе и ги покриваш от горе на долу с други филиики за да стане един истински затворен пакет и го завързваш със шнур.
Сега слагаш пакета в намазнена форма го поставяш на средната скара.
И следва търпение - печеш го 3 часа на 80 о. Преди сервирането швура се маха.
За доматения сос - бланшираните домати се нарязват на малки парченца . Ситно нарязяния лук се запържна леко и се прибавят доматите и всичкото се вари ca. 45 Minuten. Прибавя се зеленчуковия бульон и сушените домати нарязани на дребно. Също се прибавят и нарязаните са кръгчена маслини и още ваднъж се свъзвират. Така направентия сос е Шпигела т.е. основата върху което се поставя всичко друго
МОЖЕ ВИЕ ДА ГО ПРАВИТЕ ДРУГО ЯЧЕ, НО МОЯ сос Е ТАКА
Правиш жулиени от морковите и тиквичката и заеадно с Tagliatelle се сваряват в подсолена вода, разбъркват се и те ще са гарнитурата съм печеното
Тортата е с орехи
|
| |
|
|
|