Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:44 25.10.25 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Готварски рецепти Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Re: Солен кейк [re: Гинec]
Автор Sapiens (The Pope's Boss)
Публикувано13.10.10 23:45  



Имахме отдавна такава тема.
"Сурими" е елегантното название на фалшификат, който ти пробутват вместо нещо истинско.
Примерно "рачешко месо", "скариди Сурими" и какво ли още не съблазнително от типа "морски деликатеси и дарове".
Всъщност, това е отпадъчно месо при преработката на треска или други видове бяла риба, което се преработва във вид на кайма, добавят се пластификатори, оцветители и ароматизатори и се оформя като продукта, който искат да фалшифицират.
Но това е легална фалшификация, защото и производителят, и търговецът, са длъжни към названието да прибавят Сурими, което е указание за хората, които го знаят, че всъщност това не са речешки шипки, а пресовано и оцветено отпадъчно рибешко месо, което не става за друга цел.
Подобно на това явление е и названието "помас", "помаче" или "салатен", когато се отнася до зехтин.
С едри букви се изписва ЗЕХТИН, а с дребни - "помас".
А "помас" означава до 85% растителни масла с неуказан вид и произход и около 15% недоказуемо добавяне на уж зехтин екстра върджин, а всъщност съвършено отпадъчен зехтин.
И по този начин ти пробутват на сравнително висока, но много по-ниска от на истинския зехтин цена някакъв вид масловидна течност, която в повечето случаи дори няма качествата на нашето нормално слънчогледово олио (ако все още е останало у нас истинско нормално слънчогледово олио... ).
Зехтините и олиото са едни от най-фалшифицираните хранителни продукти, а един от големите фалшификатори е Испания, а най-много се спазва качеството и стандартите в Италия.
Гърция и Турция също произвеждат зехтини с високо качество, но и при тях има много марки и видове, които частично или нацяло са добри фалшификати.
това - аромат, цвят и вкус испанците отдавна са се научили перфектно да имитират и фалшифицират.
Уви, Гинес, това е само леко открехване на завесата на хранителните измами, има и още твърде много, да не споменавам как точно от зелени некачествени маслини се правят черни посредством един химикал, който не е съвсем безвреден за човека...
Изобщо, просто няма хранителен продукт, който да не е фалшифициран в една или друга степен.
Да не си мислиш, че хлябът, който ядеш е от нормално брашно от нормална пшеница... Истината е, че масово се използва фуражна пшеница и хиляди набухватели и други химически подобрители, за да ти вземат около 2 лв. за килограм фалшифициран хляб.
А пък т.н. "ръжен" и "типов" са възможно най-фалшифицираните хлябове.
Само ще ти кажа, че ние не отглеждаме ръж , а и не внасяме.
Можеш само да си зададеш закономерния въпрос как ежедневно се произвежда това огромно количество "ръжен" и "типов" хляб...




Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Пудинг с пилешко филе и зеленчуци Sapiens   09.10.10 19:09
. * Re: Пудинг с пилешко филе и зеленчуци rade6ki   12.10.10 00:07
. * Re: Пудинг с пилешко филе и зеленчуци Sapiens   12.10.10 01:04
. * И къде е пуддинга? himbeer   12.10.10 22:30
. * Re: И къде е пуддинга? Sapiens   13.10.10 11:35
. * То затуй jamie   13.10.10 14:48
. * Re: То затуй veceлyшka   13.10.10 15:46
. * Re: То затуй bobiO8   13.10.10 19:49
. * Re: То затуй Гинec   13.10.10 19:52
. * Re: То затуй chavdar4e   13.10.10 20:34
. * Re: То затуй Гинec   13.10.10 20:43
. * Re: Солен кейк veceлyшka   13.10.10 21:11
. * Re: Солен кейк Гинec   13.10.10 21:32
. * Re: Солен кейк veceлyшka   13.10.10 21:43
. * Re: Солен кейк Гинec   13.10.10 21:48
. * Re: Солен кейк Sapiens   13.10.10 23:45
. * Споко, jamie   13.10.10 20:23
. * Re: То затуй Sapiens   13.10.10 23:10
. * Oh neee himbeer   13.10.10 19:03
. * Re: Oh neee chavdar4e   13.10.10 19:22
. * Re: Oh neee himbeer   13.10.10 19:30
. * Re: Oh neee Sapiens   13.10.10 19:56
. * Re: Oh neee himbeer   13.10.10 20:09
. * Re: Oh neee Гинec   13.10.10 20:18
. * Re: Oh neee chavdar4e   13.10.10 20:20
. * Re: Oh neee Гинec   13.10.10 20:22
. * Re: Oh neee chavdar4e   13.10.10 20:18
. * Re: Oh neee Гинec   13.10.10 20:20
. * Re: Oh neee himbeer   13.10.10 20:31
. * Re: Oh neee Гинec   13.10.10 20:45
. * Re: Oh neee himbeer   13.10.10 20:57
. * Re: Oh neee Гинec   13.10.10 21:03
. * Re: Oh neee himbeer   13.10.10 22:30
. * Re: Oh neee Гинec   13.10.10 22:48
. * Re: Oh neee himbeer   13.10.10 23:24
. * Re: Oh neee Sapiens   14.10.10 00:01
. * Малко доуточнение Sapiens   13.10.10 23:25
. * Re: Малко доуточнение himbeer   13.10.10 23:30
. * Re: Малко доуточнение Sapiens   13.10.10 23:49
. * Сетих се, кербел се казва himbeer   15.10.10 11:59
. * Re: Сетих се, кербел се казва Sapiens   15.10.10 23:23
. * Re: Oh neee chavdar4e   13.10.10 21:10
. * Re: Oh neee Гинec   13.10.10 21:34
. * Аххх, jamie   13.10.10 20:27
. * Re: Аххх, himbeer   13.10.10 20:32
. * Re: Oh neee Sapiens   13.10.10 23:17
. * То като гледаш широооко jamie   13.10.10 20:26
. * Re: И къде е пуддинга? MишoШaмapa   15.10.10 12:25
. * Re: И къде е пуддинга? Sapiens   15.10.10 23:20
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.