|
|
| Тема |
Re: Солен кейк [re: Гинec] |
|
| Автор |
veceлyшka () |
|
| Публикувано | 13.10.10 21:11 |
|
|
|
Преди няколко месеца правих един солен кейк със зеленчуци и сурими, за жалост не го снимах, а като се разреже е много апетитен и красив, предлагам ти рецептата:
200 грама брашно
2-3 чаени лъжички бакпулвер
3 яйца
300 мл пълномаслено прясно мляко (в рецептата е с течна сметана, но разбрах, че не се намира твърде)
50 грама настърган кашкавал или ементал
10-15 сурими
1 кафена чаша или малко повече грах от буркан
кафена лъжичка къри (факултативно)
олио
сол и чер пипер
Включва се фурната на 180 градуса. В съд се разбиват яйцата и млякото, поръсва се на вкус със сол и чер пипер. Бакпулвера се смесва с брашното и се добавя в съда с яйцата.
Нарязват се пръчиците сурими на парчета, грахът се отцежда и всичко заедно с настъргания кашкавал се добавя в съда, хубаво се разбърква
и се изсипва в намазана с олио форма за кейк.
Пече се 40 минути.
Тук консервите с грах се продават с малки сварени морковчета вътре, така че аз имах и морковчета. Нищо не ти пречи да си свариш отделно 1-2 моркова и да ги нарежеш и тях, ако обичаш.
| |
| |
|
|
|