|
Тема |
Re: Sapiens [re: Asen38] |
|
Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
|
Публикувано | 13.10.10 17:17 |
|
|
Част от това, което те интересува е в блога, част - в Архива на ДИР-а.
Написал съм съвършено ясно указание как се борави с Архива и е "заковано" от Модератора най-отгоре, просто го прочети и приложи.
Ще намериш учудващо много неща в Архива...
Все пак, от 1997 г. до сега можеш да получиш информация за всякакви рецепти, единствено като запиташ правилно.
няма изобщо да спорим кое ядене се счита за българско, кое - не, защото такъв спор няма никакъв смисъл.
Има балканско ядене, за останалото може да си изкълчим езиците да спорим и пак няма да стигнем до никъде.
За пуйките не се отнася това, което пишеш, а за гъските - това са две големи птици, но различни като външен вид и месо.
съжалявам, че нямате лапад (всъщност, може и да имате, но да не знаеш, защото на много места го считат за градински плевел...), но като ти минат празненствата, опитай по такава рецепта да направиш крехко овнешко със спанак и зелен лук (ако все още има лук, но може да го заместиш със стар лук. няма да е същото, но поне ще разбереш за какво става дума.)
Аз нямам в блога рецепти с дивеч, защото нвикога не съм имал достъп до такова месо на воля и в изобилие.
А дивечовото месо е много специфично за готвене, защото е сухо и има лек дъх.
От мене един съвет - колкото по-прости яденета направите и сервирате, толкова по-добре ще задоволите всички вкусове.
Сложните и претенциозни яденета са риск при такъв случай.
А за фасул яхнията в блога и в Архива имам цял научен труд...
Също и за кьопоолуто - моето е съвсем леко нетрадиционно, но от това става само много по-хубаво, виж в блога или в Архива.
От сърце ти пожелавам да приготвите всичко с мерак и гостите ви да останат много доволни и очаровани от българските гостби.
Зная какъв труд и треперене ще бъде всичкото това за вас и съжалявам, че не съм близо до вас, че да дойда да помагам...
Желая ти успех във всичко!
Редактирано от Sapiens на 13.10.10 17:18.
|
| |
|
|
|