|
Тема |
Sapiens [re: Sapiens] |
|
Автор |
Asen38 (ентусиаст) |
|
Публикувано | 13.10.10 14:58 |
|
|
Е разгеле, обади се!!!
Ще ти пиша разбъркано - няма да стане да е под ред
Виж сега, това е доста официало събиране и е за няколко дни и ще има доста и различни, яденета. Таратор го ядат и му си радват, въпреки че е вече студено.
Фасул яхнията / имаш ли я в блога?/ нея ще я ядем ние двамката с теб и с хубава салатка и с може би и с ракийка. Фасулът е голям семеен проблем. Жената го яде само бял, а аз тракииски и се готви винаги двоино. Пълнени чушки и сърмите стават за всекиднивно ядене, но пък е се смята за гръцко.
Агнешко няма, има аржетниско и новозенландко овче, което го печа /перфектно/ с картофи както и мама го прави. За големината на чушките не мога да ти кажа нищо, защото не съм виждал такива, но с две си сит. Зелени не купуваме защото са ни горчиви. Патладжаните станаха по 6 лв.
Ще направим и кьопоулу.
Баницата е задължителна , но с турски кори -умират за нея. Обръщаната баница не ни е позната.
Сега да ти помоля за нещо да е печено, да не е всекидневно.
За супата сме наясно: или телешко варено или топчета но без ориз в топчетата или супа с петерс фиш или всеки ден друга. Ще имаме много различни салати за дните. За мезетата не се притесняваме, има достатъчто италянски и испански сушени / непушени/ меса.
Десертите са ни на ясно, плодовете и напитките също.
Какво пишеш за пуешкото? Ние го избягваме от протест към ужасните условия при които животните живеят до смърта си. Същото е и полските и унгарски гъски, които ги измъчват с натъкването им с фунии и оскубването им на живо.
Не знам дали изобщо сме яли лапад. Вкусът е като спанак или? Не знам дори дали го има.
Сега е сезона за дивечът. Може би няма да е лошо обезкостен сърнешки гръб /където са бон филетата/. Но това си го имат и те.
Кажи просто дали тези неща са вече в блога.
|
| |
|
|
|