Асене, ако искаш съвет от мене, най-българското ядене, колкото и да ти е чудно, е простия фасул- яхния.
По света се прави фасул по стотици различни начини, но като нашата яхния няма известна.
Ако искаш, ще ти пратя веднага рецепта, която е многократно изпитана.
Други яденета, които са интересни за един чужденец и са много вкусни, това са сармите с лозов лист и зелевите сарми (аз бих ти препоръчал една моя рецепта с пуешко месо, защото съм чувал, че при вас има в изобилие агнешко, овнешко и пуешко...).
Друго, което мога да ти препоръчам, това със сигурност е обикновеният таратор, но абсолютно по моята рецепта. Не, че се хваля, но наистина така проличава вълшебният вкус на таратора, неизвестен за един чужденец.
Другата ми идея е агнешко със спанак, пресен лук и лапад, но не зная при вас дали е сезон за тези зеленчуци и дали се използва лапад.
Това ядене е убийствено на вкус и абсолютно безотказно за презентация пред гости. За това също имам добра рецепта.
друго, което може да се счита за българско и е винаги много вкусно, това са пълнените червени чушки, стига при вас да има такива и не много големи, защото са ми се оплаквали от чужбиа, че при тях има само ралични цветове генно модифицирани чушки, с големината на малко гърненце и побиращи сигурно по 600-700 г. кайма...
Не зная при вас как е.
Другата идея със сигурност е баница. Имам разкошна и безотказна рецепта на т.н. "Обръщана баница", която не става трудно и е абсолютен деликатес.
Мога да ти изреждам до утре, но това мисля, че ще те представи по най-добър начин пред гостите ти.
|