|
Тема |
Пудинг с пилешко филе и зеленчуци |
|
Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
|
Публикувано | 09.10.10 19:09 |
|
|
Сигурно повечето от вас като чуят "пудинг" и се стряскат като от нещо сложно и много изтънчено...
Нищо подобно...
Както повечето знаят, много обичам да развенчавам такива митове...
Разликата между пудинга и една обикновена яхния е, че яхнията се готви по-сложно...
Какво отличава пудинга от дргите ястия - наличието на разбити на пяна белтъци и готвенето му на водна баня. И едно абсолютно задължително условие - по време на печенето - никакво отваряне на фурната!
Ето ви един много вкусен и прост за приготвяне пудинг:
ПРОДУКТИ:
две пилешки филета (бялото месо от едно пиле)
2 моркова
около 1 кг. карфиол
1 средна тиквичка
2 яйца
1 чаша сварен ориз
3 с.л. разтопено масло (или 3 с.л. зехтин)
четвърт връзка ситнонарязан магданоз
четвърт връзка ситнонарязан копър
1/2 ч.л. черен пипер
1 ч.л. сол
на върха на ножа прясносмляно индийско орехче
ПРИГОТВЯНЕ:
В достътъчно голяма тенджерка наливаме и оставяме да заври 2 л. вода, подсолена с 3 ч.л. сол.
Докато чакаме да заври, накъсваме карфиола на цветчета, нарязваме тиквичката на две надълго, бялото месо на четири парчета - всяко филе на две части.
като заври добре водата, хвърляме всички продукти вътре, плюс целите моркови и варим 10 мин. от възобновяване на вренето.
След десет минути изваждаме всичките продукти и нарязваме всичко на ситни кубчета.
Към нарязаните продукти добавяме ориза, маслото, подправките и разбитите жълтъци.
Разбиваме с щипка сол на твърда пяна белтъците и с много внимателно ръзбъркване ги добавяме към останалите продукти.
Изсипваме бъдещият пудинг в дълбок съд от йена-глас, намазан леко с масло.
Печем 30 мин. на водна баня в загрята до 180° фурна.
И - никакво отваряне на фурната през тези 30 мин.!
|
| |
|
|
|