|
Тема |
Това ще отнеме средно 3 часа [re: Asen38] |
|
Автор |
martyr (m3lk0r) |
|
Публикувано | 01.10.10 23:49 |
|
|
4 Пилешки бутчета (тарелка), вариши ги докато костта в долната част се оголи. Препенваш редовно бульона, защото ще го ползваш после.
Изваждаш бутчетата и ги обезкостяваш след като поизстинат. Отделно запържваш до златисто лук, моркови и кафена чаша ориз. Подправките, които аз харесвам са сол, чер пипер, кимион на зърна и няколко зърна бахар, които после махам. Добавяш ги във къкрещият бульон заедно с обезкостеното пиле. Вариш докато ориза стане готов. Махаш от огъня и застройваш с цяло яйце и 3 супени лъжици кисело мляко, разбити с бульон от супата. Няколко стръкчета пресен магданоз за украса, ако имаш. Няколко супени лъжици оцет или изцеден лимон.
Паралелно с това: 2, 3 или 4 пържоли (свински или пилешки) се запържват на бавен огън от едната страна, обръщаш ги. През времето в което се запържват разбиваш в 3-4 водни чаши вода една гъбено-картофена крем супа Маги (аз ползвам буркан пълен почти до горе и го раздрусвам силно с ръце, докато се разтвори). Когато пържолите започнат да цвъртят след обръщането го изсипваш с уверено движение върху тях, намаляваш огъня и захлупваш. Трябват им 40 минути на бавен огън да омекнат. Подправките по мой вкус са сол, черен и червен пипер и млян кимион.
За десерт: Сварявам в 1 литър вода плодове със солидно количество захар, изчаквам да се охладят (пресен компот на практика) добавям пакетче желатин и разсипвам в 3-4 купички. Охлаждам. След 2 часа обръщам купичките в чинийки. Става приятно на вкус и до известна степен на вид ^_^ (все пак не обичам неферментирала захар и там съм слаб)
Не, не ме интересува, че знаеш!Редактирано от martyr на 01.10.10 23:51.
|
| |
|
|
|