|
Тема |
Рецептата на Ханибал: |
|
Автор |
Фиш (Емарципанена) |
|
Публикувано | 22.09.10 19:20 |
|
|
Понеже ми стана студено и се сетих за едно нещо деето баба ми го прави от едни чушки... Береш злогледни чушки върхарки, по възможност някои от тях люти като ада. Вадиш една буца овче сирене както си е барабар със саламурата. В много сгорещен тиган сипваш олио да запуши. В тоя момент хвърляш измитите нарязани пиперки и само разбъркваш бързо като рязко разкарваш от огъня. Целта е да се пръжнат бързо отвън и да са си хрупкави от вътре. Добавяш натрошеното овче сирене барабар със малко саламура (сол не слагаш на чушките защото сиренето е солено) и на бавен огън бъркаш да се стопи и да свикне с присъствието на чушките. Бъркаш докато се изпари де що има вода останала, добавяш мъничко червен пипер за цвят и аромет пребожествен. Консумира се горещо и колкото по-люто толкова по-добре. Като направиш това мезе сверкаш и аз идвам с едно кило ракия. Повярвай ми, сигурно ти звучи просто ама е вкусно.
Последните фрази ще ги приема за обща покана:)
|
| |
|
|
|