|
|
| Тема |
Re: [re: vyprosche] |
|
| Автор |
Asen38 (ентусиаст) |
|
| Публикувано | 11.09.10 20:47 |
|
|
|
Може и да си прав/а/, не съм много сигурен. Виж тука:
Вкуснотийки и рецепти за чорби и супи за всеки ден и вкус.
Значи все пак е различно. Аз смятам че чорбата е по тънка /курбан чорба, пача, фасул чорба и пр./ а супата е подправена т.е. с яйца и пр. дори се казва и крем супа, а не е крем чорба.
Ако пишеш за френкото влияние, което е и по целия свят- чорбата е като бульона т.е. прозрачна, а супата си е супа по сгъстена е.
Както и да е, теорията си е теория, но да обобщим: че когато се застройва с яйце е супа, а без - чорба
Важното да е вкусна, а как се казва е все едно!
| |
| |
|
|
|