|
|
| Тема |
Тема за софиянци |
|
| Автор |
MitreШoпa (OнзиСъщия123итн) |
|
| Публикувано | 02.08.10 10:59 |
|
|
|
Нищо против хората извън София ама сега съм в София та имам куп въпроси - кое от къде, защо и т.н. Щото май ще бъда по дълго време и освен по ресторанти искам да имам и в къщи топла храна, освен разни бутчета, вратове и други месънца.
1. Замразени пилета: Много ги обичам, разделени на 1/4, 1/6, с картофи, чушки, домати и малко вино в "специално" пликче и във фурната. Купих от Била ама...без да добавям течности ми изкара към 300 гр вода. Това нейсе ама месото ЖИЛАВООО - тая кокошка е била ветеран' свръхсрочник в някоя елитна военна част май.
Та случайно ли съм попаднал на такъв продукт (СТАРА замразена кокошка) или...? Щото не видях други замразени цели пилета. От къде купувате свестни замразени пилета?
2. Какво е качеството (и сравнителните цени) на месата (свински/телешки пържоли) в Била и къде другаде купувате (между Хиподрума и центъра) свестни меса?
3. Минах пешком поне първите 2-3 (от трамвая) пресечки между Мария Куиза и пазара. Навремето имаше куп арабски/арменски месари, сега видях само 2 и те...не нещо особено. Има ли ги още тези месарници или...
4. Ям много салати. Не видях по пазарите (Красно село и женския/бившия Георги Кирков) голями ряпи (червени и бели) и ряпички, и марули не видях. Не им е сезона сега или просто не съм видял единствената сергия на която ги продава?
5. Купих (пак от Била) зехтин, не евтин, към 16 лв/литър, Монини класико екстра вирджин и т.н.за консумиране до 3/2/2011. Доста ми нагарча - това нормално ли е (щот' не съм му свикнал) или...?
...
THESE ARE MY PRINCIPLES. AND IF YOU DON'T LIKE THEM, I HAVE OTHERS.
Редактирано от MitreШoпa на 02.08.10 11:02.
| |
| |
|
|
|