|
Тема |
Re: Mozzarela buffala [re: PipilotaViktualija] |
|
Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
|
Публикувано | 26.07.10 20:08 |
|
|
Абсолютен факт!
Моцарелата по вид, вкус и консистенция е най-близо до пресносолно сирене или до т.н. "домашен кашкавал", който се прави чрез пресичане на врящото прясно мляко с лимонтузу и последващото му отцеждане в марля. Ако т.н. "домашен кашкавал", вече в пресечен вид, на парцали, не се извади веднага, а продължи да се вари в прясно мляко до свързването на парцалите в обща маса, най-вероятно ще се получи нещо, твърде близо до моцарелата.
Така че, моцарелата просто е вид пресносолно сирене, варено по технологията на кашкавал и няма абсолютно нищо общо със зрелите кашкавали (сирена) от типа на пармиджано реджиано и подобните твърди сирена, които, поради традиционна изостаналост от света, сме свикнали да наричаме "кашкавал"...
С една дума - моцарелата прилича на кашкавал, колкото аз на трамвай...
...Всъщност, скоро не съм се поглеждал в огледалото в този аспект...
"В гората всичко е възможно...“ Мечо Пух
|
| |
|
|
|