|
Тема |
Re: Mozzarela buffala [re: PipilotaViktualija] |
|
Автор |
bobiO8 (член) |
|
Публикувано | 26.07.10 18:09 |
|
|
По- скоро моцарелата е вид прясно бяло сирене, отколкото кашкавал- нямат общо нито на цвят, нито на консистенция, нито на вкус.
Да, така е-вид бяло сирене от биволско мляко. Но има близък вкус до някои кашкавали /по меките и не толкова узрели/, ако се има предвид вкусът на българските традиционни сирена.
Ето по-вече за моцарелата.
Най- обичам този вид сирене с хубави розови домати. Филийки домати и помежду тях резенче сирене, поръсени с пресен босилек и зехтин, може и някоя друга капка балсамов оцет..
Да станеш човек е изкуство.
|
| |
|
|
|