|
Тема |
Re: Mozzarela buffala [re: Фиш] |
|
Автор |
ECLlPSE (Nutella Mentor) |
|
Публикувано | 25.07.10 22:57 |
|
|
За десерт или за нещо солено?
Ако е за десерт-мисля, че даже съм поствала тук няколко чийзкейка.
А ако искаш за нещо солено....на мен за закуска любимо ми е:
Взимаш една пълнозърнеста тортила питка на фирма Mission(продават ги в Метро, полузамразени, мноого тънички и хрупкавки при препичане) или една палачинка (домашна, разбира се ). Естествено, ще стане и с препечена филийка, но естетиката е 1/3 от удоволствието Взимаш 3 яйца, 100 гр. рикота и малко настъргано синьо сирене. Разбъркваш ги хубаво, като от яйцата аз ползвам трите белтъка и само един от жълтъците. Изсипваш сместа в нагорещен тефлонов тиган, разбъркваш, докато стегне по твой вкус, след което изсипваш в тортила питката и я завиваш. Аз лично понякога намазвам самата питка с много тънък слой от едно от пестотата на Barilla - с рикота и ядки. Но става малко по-мазно.Ей това е страхотна закуска "за шампиони"...зареждаш с белтъчини, сложни въглехидрати, а ако добавиш и малко плодове - и с фибри
Рикотата я ползвам предимно за десерти.Иначе...понякога настъргвам в нея сирене, чушка, подправям я с босилек, с песто (носи на доста подправки, понеже няма силен вкус сама по себе си) и после пълня домати с нея - това за салата, да кажем.
Free your mind and the rest will follow.
|
| |
|
|
|