|
Тема |
Re: Mozzarela buffala [re: Бacapбoвckи] |
|
Автор |
ECLlPSE (Nutella Mentor) |
|
Публикувано | 25.07.10 18:22 |
|
|
Първо, казва се и се пише Mozzarella di Bufala или buffalo mozzarella.
Второ, въпросът ти е все едно да попиташ "Какво толкова му харесват на биволското мляко/сирене?". Разни хора, разни вкусови предпочитания.
Това си е моцарела, просто е разновидност, направена от биволско мляко и, точно както и българското биволско бяло сирене, е по-скъпа точно поради факта, че самото биволско мляко е по-скъпо. Иначе техниката на приготвяне, ако не се лъжа, е същата.
Та Mozzarella di Bufala може да се използва във всички рецепти, в които се използва и "обикновената" моцарела.
Аз лично я предпочитам в салати, с печени патладжани/тиквички, в лазаня и тн.
Free your mind and the rest will follow.
|
| |
|
|
|