|
Тема |
Re: ПОСТНО ПРЯСНО ЗЕЛЕ обобщаване [re: Silverado] |
|
Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
|
Публикувано | 05.07.10 15:30 |
|
|
Твърде много хора не знаят, че именно на бахара, а не на друга подправка, от векове нарицателното име е "Кралят на подправките"...
Зърното е спукано, за да навлезе течност навътре, където е семката и да ароматизира по-добре.
Ако е счукано, ще се разпилее из манджата и няма да е приятно при сервиране ("хайде, сега, капризи"), пък аз съм си естет...
Разбира се, става и с няколко неспукани, но от опит съм установил минимума, който хем ароматизира, хем не дразни и е само като фин нюанс.
Между другото, има ястия, при които употребата на няколко кристалчета в с.л. вода е стандарт и с нищо друго по-добре не може да се подкисели, но лимонтузуто дава чиста киселина, а останалите подкиселители имат и допълнителен аромат и привкус и не бива да се пренебрегват.
Вместо да държиш в къщи лимонтузу на кристали, не ти пречи да си купиш едно пликче сумак и да си подкиселяваш по най-прекрасен начин цяла година с него...
Не знам как е около вас, но около нас има поне двадесетина бездомни джанки и е необходимо само да протегнеш ръка и да си набереш поне килограм джанки и да си ги затвориш в пликчета във фризера.
"Истината рядко е чиста и никога проста.“ - Оскар УайлдРедактирано от Sapiens на 05.07.10 15:35.
|
| |
|
|
|