Разбира се, но просто говорим за две съвършено различни неща.
Подкиселеното прясно зеле е точно толкова далече от обикновеното прясно зеле, колкото е близо до киселото зеле.
Разбира се, това си е твой вкус и предпочитание, с или без месо, просто ние говорим за друг вид прясно зеле - обикновеното и традиционното.
Иначе - от прясно зеле могат да се сготвят поне стотина различни яденета, за различни вкусове.
Най-добре отвори нова тема и напиши, за радост на всички, и твоята предпочитана рецепта, за да може, който я хареса, да я повтори според указанията ти.
Между другото, подкиселяването с пресни домати, доматено пюре или джанки е различно от подкиселяването с лимонтузу.
Не всяко кисело е еднакво кисело с друго кисело...
Принципно, и лимонов сок можеш да сложиш на прясно зеле, но това вече ще бъде друга история...
Подкиселяването, което практикуват в арабските страни - със сумак (или сомак) е най-близо до подкиселяването с джанки, защото също е плодова киселина, но у нас тази подправка не е популярна, макар че дървото е декоративно и го има под път и над път почти във всяка градска градина във всеки град...
И още нещо - разликата между постно ястие и ястие с месо не е единствено в месото, просто има разлика в готвенето на постно и с месо. И тя съвсем не е малка...
"Истината рядко е чиста и никога проста.“ - Оскар УайлдРедактирано от Sapiens на 04.07.10 23:29.
|