|
Тема |
за подсладителите [re: Sapiens] |
|
Автор |
papyy (стара коткарка) |
|
Публикувано | 03.07.10 09:00 |
|
|
Истината за подсладителите е, че повечето като Хуксол и Суитли са на базата на захарина към който се добавя цикламат в малки количества. Абсолютно равностойни са като качество и съдържание. Добрият вкус идва от цикламата, който пък е канцерогенен в по-големи количества. Затова не се продава в ЕС подсладител само на базата на цикламат. Много от шумнорекламираните "природни" послаждащи вещества имат странични ефекти, които не са записани дори в описанието за фармацевти. Някои като Стевина имат особен вкус - силно изкуствен и нетрадиционен, независимо от прокламирания " нерафиниран, природосъобразен, БИО " и т.н. произход.
Подсладители от вида на глюкозофруктозния сироп, кленовия сироп, тръстиковия сироп и всеки един сироп, който ще си приготвите у дома, сорбита са добри / в сравнително малки количества/ , но са калорични колкото захарта.
|
| |
|
|
|