|
Тема |
Да видях [re: jamie] |
|
Автор |
himbeer (седмият елен) |
|
Публикувано | 11.06.10 23:52 |
|
|
само чаках да станеш дракон
Между другото сега се сетих да прочета как се прави. Това е смачкано прясно чили с малко олио май беше, ах не със сол и оцет..., гуугелни го или виж уикипедия, има различни варианти, този е един от най-злите
by himbeer
Идвало от индонезия.
Sambal ulek (oelek)
Chili (bright red, thin and sharp tasting). Some types of this variant call for the addition of salt or lime into the red mixture. Oelek is a Dutch spelling which in modern Indonesian spelling has become simply ulek; both have the same pronunciation. Ulek is Indonesian special stoneware derived from common village basalt stone kitchenware still ubiquitous in kitchens, particularly in Java. The Ulukan is a pestle shaped like a hybrid of a dinner and soup-plate with an old, cured bamboo root mortar (ulek-ulek) employed in an ulek manner: a crushing and twisting motion (like using a traditional screw-driver to install a wood screw) for crushing lime leaves, chilies, peppers, shallots, peanuts, and other kinds of ingredients.
Редактирано от himbeer на 12.06.10 00:02.
|
| |
|
|
|