|
Тема |
Re: Само да попитам [re: MитpeШoпa] |
|
Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
|
Публикувано | 10.06.10 18:46 |
|
|
А ти се определи от кого по-точно искаш съвет...
Всъщност, бъди благодарен, че толкова хора се изтрепват да ти дават умни съвети.
Ако продължаваш да питаш, със сигурност ще получиш и още, и различни съвети...
А сега сериозно:
Принципно, ориз се пуска във вряща вода или бульон, но има и други технологии, при които се залива с вряла вода и престоява докато я поеме, или пък се накисва със студена вода като боб, а после се сварява и т.н., и т.н....
А чисто теоретически, оризът е растение, което при загряване и в присъствие на вода, поема между два и пет пъти обем течност спрямо единица свой обем.
А този процес, за да стане както трябва, е необходимо да се осигури относително ниска (между 40 и 70°) температура, за да може плавно и постепенно да се поеме течността, без да се деструктира зърното и да стане на лепкава нишестена маса, което става при бързо поемане на вода при висока температура.
"Истината рядко е чиста и никога проста.“ - Оскар Уайлд
|
| |
|
|
|