|
Тема |
Re: МЕСА НА СКАРА [re: Sapiens] |
|
Автор |
kartofata (непознат
) |
|
Публикувано | 14.05.10 11:52 |
|
|
Ето това е ултимативната скара - неръждавейка 2 мм, с клапа за регулиране на тягата. Ползвам само букови дървени въглища, нагорещявам до дупка, да не може да се държи ръка отгоре. Въглищата стават бели. Вземам аржентински говежди бут, охладен и овакумен с кръвта, не замразен, най-малкото парче 2 кг. Жена ми (докторка) го реже академично напреко на влакното на 3 см дебели пържоли. Оттам директно на скарата - без чукане, без сол и подправки, без мазания и маринати. По 3-4-5 минути от всяка страна. Възможно без обръщания. Пръчките на скарата прегарят месото. Отначало залепват, после се разлепват. Най-важното: След скарата пържолите престояват 15 мин в тенджера: стават крехки и сочни. Месото е без грам тлъстина - не капе и не пали скарата и се яде двойно повече от друго. Сол и чер пипер чак като е на чинията
|
| |
|
|
|