Понятието "мешана скара" е произволно понятие.
Това означава не точно определен комплект от изпечени на скара месни продукти, а просто набор от различни изпечени месни произведения.
Например, от свинско месо - една пържолка - (която може да бъде от филе, от каре, от вратна пържола и т.н.), едно-две кебапчета (според големината им. Кебапчетата се различават от кюфтетага единствено по това, че в тях има кимион, а няма лук.), едно или две кюфтета (също според големината им), може да има наденичка или карначе или и двете, може да има и парче печен на скара черен дроб.
Изобщо, няма граници на набора от продукти и няма "стандартен набор" от печени на скара месни продукти.
Ако се е наложило някога такова мнение, то това е поради кръчарските изиквания да има нещо конкретно, на което да се опрат.
Нали разбираш, че на тях им е удобно когато се каже "мешана скара", да се подразбира и знае точно определеният състав на такова ястие, за да се оцени и точно колко струва и т.н.
Също такъв набор, наречен "мешана скара", може да бъде приготвен и от пилешки продукти - пържолка от филе, пържолка от бут, запечени на скара или панирани, или задушени дробче и воденичка, печена на скара трътка, карначе с пилешко месо, лук и подправки и т.н.
Разбира се, набор, наречен "мешана скара" може да бъде приготвен и от различни меса - част телешко, част свинско, част пилешко или патешко, или пуешко.
Но стандарта е (доколкото изобщо може да има някакъв стандарт...), да се правят мешани скари от един вид месо.
А момичките са от агнешкия комплект и вече са кът...
"Истината рядко е чиста и никога проста.“ - Оскар УайлдРедактирано от Sapiens на 14.05.10 11:25.
|