|
Тема |
Re: papyy [re: AGLER] |
|
Автор |
lrini_ex () |
|
Публикувано | 08.05.10 22:40 |
|
|
Не съм пробвала турски зехтин, но трябва да е добър - особено ако е произведен в същите морски ширини като остров Лесвос /Митилини/. Все пак, добре е да го съхраняваш в стъклени бутилки - нещо се чу напоследък за вредата от керамичните. Не съм специалист. Когато купувам зехтин, ако имам възможност, го пробвам на вкус и така определям за какво става /пържене, салати или само за "тежки" ястия, където вкусът му така и така ще се загуби/. Все пак - добрият вкус на зехтин трябва да е следния: когато опитваш ястието, да определяш първо главната съставка, после подправките и накрая зехтина. Нямам как да го обясня това, но пробвайте го - направете салата от домати, краставици, риган и зехтин. Първо трябва да "чувствате" доматата, когато го опитате, после миризмата на краставица и риган и накрая на зехтин... Някак така е хубавият зехтин.
|
| |
|
|
|