|
Тема |
Re: МЕСА НА СКАРА [re: ket1234] |
|
Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
|
Публикувано | 05.05.10 20:58 |
|
|
Направо прекрасна идея!
Аз бих я доразвил малко - вместо да заливаш с врялата марината пържолките, защо просто не ги пускаш за 5 секунди във врящата марината?
Така едновременно и двете страни ще се запечатат.
Колкото до соленето "лъжичка сол /тук вече бъркаме в душичката на Сапи да не се соли преди печене/ ", тук е момента да обясня нещо.
Не трябва да се бъркат двете неща, свързани със солене - солене на месото преди слагане на скарата и осолено-мариновано, пресносолно или по-дълготрайно осолено, от тип пастърма или прочутото филе Елена и всички подобни.
В тях отдавна са се обменили вътрешноклетъчните сокове и това е съвсем различен продукт от прясното месо, независимо как е мариновано и посолено преди печенето.
Опитът показва, че при солене преди печенето пържолата почти задължително става суха, независимо на какъв огън се пече.
Единствено Silverado e в "линията на Партията" с едновременното двойно запечатване на този грил.
Аз от много години имам такъв грил, но не го ползвам за печене на месо, след като съвсем в началото реших да се изфукам и да почерпя с едно огромно кюфте един много известен оперен певец, който ми беше дошъл на гости...
Е, кюфтето криво-ляво стана, певецът много го хареса (може би, защото беше мъртво гладен след многочасовите репетиции), но аз такова чистене и стъргане хвърлих на скарата, че повече и не помислих да пека на нея месо...
Тя е с дебелостенни алуминиеви плоскости, които са с дълбоки канали и когато в тези канали влезе загоряло от месото, вярвай ми, няма нещо по-трудно за почистване.
Е, стъргах половин час с телена четка, но дотам беше с моя злополучен опит с такъв грил.
Все пак, говорим за седемдесетте години, сега най-вероятно такива скари са с тефлоново покритие и няма такива проблеми...
Във всеки случай, твоята идея за двойно запечатване - горещо мариноване, направо е вълшебна! Моите поздравления за разкошната идея.
"Истината рядко е чиста и никога проста.“ - Оскар Уайлд
|
| |
|
|
|