|
Тема |
Re: Свинско филе НА СКАРА [re: Sapiens] |
|
Автор |
MишoШaмapa (най-добрия) |
|
Публикувано | 05.05.10 10:59 |
|
|
Сапи, не си прав. Едно обръщане си е класика и нищо не се изпарява. То е достатъчно да пипнеш суровата част и ще се убедиш че дори не е топла след няколко минути печене. Преимуществото на едното обръщане е имено правилното запечатване. За пилешко и телешко "консервацията" настава чак на 3-4тата минута и ако човек почва да обръща безразборно преди това, само увеличава шанса да скапе месото. Една пилешка гърда, цяла печена по този начин (2х5м) става с хрупкава коричка, а отвътре почти разкашкана от мекота). Ако почнеш да я обръщаш, 90 на сто я изсушаваш.
Това е начина на болшинството от хората които наистина правят РЕДОВНО скара, а и на спецовете (ако разгледаш филмчетата на лидерите в областта)
Сочността на пържолата зависи от вида на месото и правилното опичане и по-малко от това дали ще солиш, мариноваш и прочие.
|
| |
|
|
|