|
Тема |
Re: МЕСА НА СКАРА [re: Silverado] |
|
Автор |
ket1234 (много добър чов) |
|
Публикувано | 04.05.10 16:44 |
|
|
От известно време правим скара по така нареченото топло мариноване.
Взето е от един англоговорящ/пишещ сайт. Трябва да кажа, че се получава страхотен краен продукт - както за цяло парче месо, така и за отделни пържоли:
1/2 бутилка червено вино
1 глава кромид нарязана на дебели филии или на шест парчета
лъжичка бахар
бъжичка черен пипер
лъжичка сол /тук вече бъркаме в душичката на Сапи да не се соли преди печене/
Зелена подправка - мащерка, риган, дафинов лист, чубрица или розмарин - само една от тях.
Всичко това завира и се излива върху месото вряло, така, че да го покрие. Целта е месото да побелее от топлата марината. Закачката тук е, че пържолките трябва като се заливат да са на един ред, а не наредени една върху друга в дълбок съд. След като изстине си ги прибираме в съд по желание.
Ако е покрито изцяло с маринатата може да издържи в нея една седмица без да има проблеми с разваляне на месния продукт. Колкото повече престои, толкова по-добър е крайния резултат.
Пържолите стават както на скара така и на тиган - по максимум 2 минути на страна.
Ако е цяло парче месо около килограм - на фурна до желаното изпичане или на скара до медиум /от външните страни добре изпечено, а вътре леко розово - иначе исзъхва/ , като от време на време се маже с маринатата.
|
| |
|
|
|