|
Тема |
Re: Свинско филе НА СКАРА [re: Sapiens] |
|
Автор |
Asen38 (член) |
|
Публикувано | 01.05.10 19:09 |
|
|
OK Sapiens,
merci за съветите, аз го правих с телешко филе. Пълнежа е бомба. Но лука е опасен за мен - стомаха!
Аз какво правя иначе:
* месото го посолявам чак когато е вече готово, иначе солта извлича влагата от месото
* пържоли , котлети ги намазвам с мазнина и ги залагам между филиики лук и при пекането /без лука/ ги обръщам /пържолите/ само веднъж - оставям страната да се каралелизира /да се запечати/ и до половина да е опечена /пуска розови капчици/ , обръщам я и я посолявам.
* не я "погасявам" с бира и подобни, защото от влагата въглищата прави пепелта да експодира и неприятно да "подправи" месото.
* един съвет, ако имате в двора си храст розмарин, може да сложите изсъхвали клонки върху жарта.......
Всеки си има триковите си
|
| |
|
|
|