|
Тема |
Re: МЕСА НА СКАРА [re: Turing] |
|
Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
|
Публикувано | 01.05.10 11:51 |
|
|
Прав си! за поливането и мазането не съм отделил място, а то е много важно, наистина...
Но ще допълваме темата постепенно, докато стане максимално полезна.
Обикновено мазнето се прави при печенето на по-големи парчета меса, мисля че най-вече за да се получи хубава привлекателна коричка (т.н. "гланциране"), да предпази от загаряне и изсушаване при по-продължителното печене и допълнително да запечата месото.
Смесите за мазане са много и доста различни, но в съставките най-често влизат олио, оцет, мед, различни сладка, ароматни зелени подправки.
Но трябва много да се внимава какъв е съставът на сместа за мазане от гледна точка на това как прегаря и какъв вкус добива даден продукт, повечето от продуктите, с които бихме мариновали някакво месо при прегарянето от скарата обикновено получават отвратителен вкус... И могат да компрометират иначе чудесната скара.
Освен това, мазането при печена на шишчета и шишове е различно от това при пържоли или по-големи парчета меса.
Зависи много, също, и от вида месо, което печеш, както и от това дали е повече, по-малко прошарено или доста постно.
Обикновено се варира с количеството мазнина в сместа за мазане, но при по-тлъстите меса се добавя малко повече оцет.
"Истината рядко е чиста и никога проста.“ - Оскар УайлдРедактирано от Sapiens на 01.05.10 11:58.
|
| |
|
|
|