|
Тема |
Re: Свинско филе НА СКАРА [re: Asen38] |
|
Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
|
Публикувано | 01.05.10 10:23 |
|
|
Ами, то, вретено се прави основно от свинско филе...
Просто вземаш подходящо парче месо, чрез внимателно начукване го изтъняваш, за да получиш по-голяма площ, правиш си плънка от приятни за тебе продукти - например задушени гъби, може запържен лук, (макар че не е класика), топено сирене, кашкавал, магданоз, може ситно нарязан бекон, луканка... Изобщо - всичко, което ти се види вкусно...
Абе, нещо като пица Калцоне, но от месо...
След това завиваш месото на руло и го забождаш с клечки за зъби, за да не се развива.
Така го печеш на фурна. Или на скара. Но, когато става въпрос за скара, гледай продуктите от плънката да бъдат на практика напълно готови за консумация.
"По-класическият" вариант е, без да се забожда, да се оваля в разбити яйца, галета, отново в яйца и да се изпържи. Т.е., да се панира.
Този вариант на мене лично, ми харесва много повече.
"Истината рядко е чиста и никога проста.“ - Оскар Уайлд
|
| |
|
|
|