|
Тема |
таман ще излизам [re: PipilotaViktualija] |
|
Автор |
Kиpo ( ) |
|
Публикувано | 30.04.10 13:53 |
|
|
но обещавам да го сторя в най-скоро време, ако не днес. Не е кой знае каква философия, в общи линии след запръжката ползвам /или не/ сухи чушки за пълнене, с предварително заделен или не неопържен, само овкусен боб и различни мазнини или комбинация от тях. По тоя начин с еполучават поне десетина разпознаваеми разновидности, а ако добавим и патешките пръжки или, примерно, един куб свинско месо, поставен заедно с боба в началото в тенджерата под налягане...
Най-хубаво става със свинска мазнина, но лете може и с патешка, предварително отделена по варено-студен способ от патешки фенер и затворена в бурканче в хладилника.
Темата за зехтина ме наведе да експериментирам и със зехтин лятото и ще го сторя.
За илюстрация: балдъзата, която има проблем със стомаха и преди да опита моя боб преди десетина-15 години изобщо не ядеше боб, сега с физиономия и интонация на страдащ рАнен християнин ме кара през едно гостуване да им готвя точно от него, нищо, че после ще страда като ранЕн християнин.
|
| |
|
|
|